Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 juni 2001

Avknoppat Wunderkind lanseras snart

Produkten, som företagt kommer med, är en mobil kommunikationsplattform - DigiBird. Den anpassas nu till massproduktion.
Wunderkind är det första avknoppade företaget från forskningsinstitutet Interactive Institute. DigiBird-projektet, som föddes i institutets forskningsstudio Play, övertogs efter två års forskning för kommersialisering av Chalmers Entreprenörskola.
DigiBird är ett mobil kommunikationsplattform, som man enkelt kan basera nätverksspel och andra applikationer på. Den har stöd för en meddelandeservice liknande SMS för närområdet och är försedd med ett antal mobila nätverksspel. Med DigiBirds funktioner får man automatiskt reda på vilka som har liknande intressen i ens närhet.
Produkten kommer också att finnas som en separat enhet, som enligt nuvarande planer skall finnas i handeln omkring årsskiftet.
- Framför oss har vi en period fylld av investeringar för att slutgiltigt anpassa
produkten till massproduktion, säger Jonas Berggren, marknadsansvarig hos Wunderkind. Parallellt med detta anpassar vi den till olika mobila terminaler.
- Förutom Wunderkind har vi en mängd nya företag som kommer att bildas utgående från resultat av vår framtidsforskning inom digitala medier, säger Peter Albinsson. Business Manager vid Interactive Institute. Över 10 procent av institutets 150 forskningsprojekt t förbereds nu på att övergå i egna bolag.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1