Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 mars 2007

Övervakningsorder från New York till Axis

Axis Communications meddelade idag att Middletown City Schools i Orange County i delstaten New York har installerat företagets nätverkskameror. I avskräckande syfte installerades omkring 260 kameror på skolområden i hela distriktet, bland annat i sju skolbyggnader och två förvaltningsbyggnader.
Samtliga kameror har satts upp i allmänna utrymmen såsom korridorer, kafeterior och parkeringar för att aktivt förhindra incidenter på dessa platser. Skolförvaltningen valde Axis nätverkskameror eftersom de är lätta att installera och underhålla, och eftersom de kan anslutas direkt till distriktets befintliga datanät. Funktionen med strömförsörjning via Ethernet gjorde också att installationskostnaderna blev lägre i och med att kamerorna får ström genom kamerans nätverkskabel istället för ett vanligt strömuttag.

"Vi valde Axis nätverkskameror eftersom vi kunde fortsätta använda vår befintliga nätverksutrustning, bland annat de switchar vi har installerat för vårt IP-telefonisystem. Axis erbjöd oss de funktioner som bäst passade våra behov och vår budget", säger Mike Tuttle, teknisk chef vid Middletown City Schools.

Middletown planerar att på sikt koppla ihop systemet med lokal polis och räddningstjänst så att de kan se förhållandena inne på skolan vid en nödsituation. Systemet finansierades med hjälp av ett bidrag från Aileen Gunther, politiker i delstaten New York.

"Under flera år har vi sett att det finns ett enormt intresse för att installera nätverksvideoprodukter på skolor och universitet. Ofta finns redan den infrastruktur som behövs, i form av t ex datanätverk, så installationen blir kostnadseffektiv och enkla att genomföra. Nätverkskamerorna ger dessutom överlägsen bildkvalitet", säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1