Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 07 juni 2001

Saab utser Jan Närlinge till VD för Fokker Space

Jan Närlinge kommer tillföra internationell erfarenhet vilket blir en stor tillgång för Fokker Space och det kommande integrationsarbetet med Saab Ericsson Space meddelas i ett pressmeddelande.
Jan Närlinge har tidigare haft flera chefsposter inom Saab AB, han har bl a varit chef för enheten Systems and Flight Test, VD för DocEye, vice VD för Industrisamarbetet och chef för Saab-BAE Systems Gripen AB. Han har utbildats inom Svenska Flygvapnet, Svenska Flygvapnets Militärhögskola, Taktisk Jaktträning och varit verksam som test pilot.

Saab Ericsson Spaces 65% och Storks 35% förvärv av Fokker Space granskas just nu av EUs konkurrensmyndighet. Tillsättandet av Närlinge kommer ske först efter EU-prövningen är klar.

Saab Ericsson Space är en oberoende leverantör av rymdutrustningar. Företaget utvecklar och tillverkar datorer, mikrovågselektronik, antennsystem, samt styr- och separationssystem för satelliter och bärraketer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2