Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 08 juni 2001

Mönsterkort på papper?

En ny uppfinning som trycker kretsar direkt på papper kan vara en lösning för billiga engångs- telefoner, radio, smarta kort och andra produkter enligt The Jerusalem Post.
Processen är framtagen av Dr. Andrew Shipway och Gal Sharabi vid Hebrew University Institute of Chemistry. Den sägs vara snabbare och billigare än de metoder som används för närvarande.
Mönstret skrivs ut på ett papper behandlat med en palladiumkatalysator. Utskriften kan göras med en vanlig fotokopiator. Papperet placeras sedan i en kemisk lösning och koppar fälls ut på de områden där kretsbanor ska finnas. Från dator till färdig krets kan processen gå på mindre än 10 minuter.
Enligt tidningen kan metoden, med modifikationer, producera multilayers eller användas för andra metaller som exempelvis silver. Metoden kan också ändras för andra grundmaterial än papper som keramik, plast eller tyg.
Metoden är patentsökt.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2