Mönsterkort | 08 juni 2001

Nya snåla minnen

Nu ska man få igång elektronikbranschen igen genom att höja kraven på prestanda och sänka energiförbrukningen, enligt Elektroniktidningen.
För att klara dessa krav har man börjat utveckla nya energisnåla läs- och skrivminnen, DRAM. Två nya exempel på DRAM-minnen är Infineons Mobile-RAM och Microns Bat-RAM. Dessa minnen förbrukar upp till 80 procent mindre energi än de som finns idag och har siktet inställt på marknaden för avancerade mobiltelefoner och handdatorer. Den låga energiförbrukningen har man fått fram genom att man inte behöver ladda minnena lika ofta som de gamla. De gamla minnena körs med full återhämtsfrekvens hela tiden. Detta betyder att även om det är normal temperatur då minnet normalt inte behöver laddas lika ofta laddas det för fullt ändå. Det nya minnet ställs däremot om vid olika temperaturer, laddar mindre när det är kallt och mer när det är krävande värme.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1