Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 juni 2001

Kampen om optomarknaden

Skottland är en stark kandidat inom optomarknaden, skriver Elektroniktidningen. Här pumpar universiteten ut ingenjörer och forskare inom optoområdet.
Men det är främst de senaste åren som industrin har vuxit upp. Skotska optoindustrin har idag vuxit till ungefär ett 70-tal företag med totalt drygt 4000 anställda.
För en del av företagen har det gått riktigt fort. Ett exempel, Kymata, startade 1998 och har redan idag 500 anställda. Deras största produkter är optiska multiplexare och demultiplexare för upp till 40 kanaler.
Flera av de skotska optoföretagen siktar på samma marknad som de svenska företagen och det verkar som skottarna inte är medvetna om de svenska framgångarna. Men ju mer internationella de skotska företagen blir så kommer de märka av de svenska företagen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1