Komponenter | 02 april 2007

Många LED-lösningar har oekonomisk drivningselektronik

LEDs ekonomiska fördelar kan raderas ut av den oekonomiska drivningselektroniken.
De nya LED-lösningarna är ofta dyra men motiveras med sin låga energiförbrukning och sin långa livslängd men i takt med att man försökt pressa priserna så har resultatet blivit att drivelektroniken blir en begränsande faktor för LED-teknologins fördelar. Genom att använda billigare komponenter har drivelektronikens livslängd inte motsvarat de krav man ställd på lysdioderna.

Danska RGB Lamps levererar belysningslösningar baserade på LED-teknologin. Företaget insåg problemet med drivningselektroniken och eftersom de inte kunde hitta någon bra lösning på marknaden så valde man att utveckla drivningselektroniken själva.

"Vi har undersökt marknaden och det är inte möjligt att köpa en strömförsörjning som kan hålla 50 000 timmar och som kan byggas in i lampan så nu gör vi dem själva", säger RGB Lamps utvecklingschef Dan Friis till ingeniören.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1