Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 november 2000

Virgin blir mobiloperatör

Entreprenören Richard Bransons bolag Virgin ska nu bli global mobiloperatör. Sedan i april har bolaget fått ihop 426 000 kunder i Storbritannien som virtuell operatör. Nu planeras en global expansion.
Branson misslyckades ju häromåret att flyga jorden runt med luftballong. Nu är det i stället mobiltelefoni som står på den ständigt nyfikne entreprenörens önskelista. Sedan i april driver är Virgin mobiloperatören Virgin Mobile i Storbritannien genom ett samarbete med Deutsche Telekom-ägda One2One. Virgin äger inget eget nät, utan hyr det av One2One. Men genom att utnyttja kundernas kännedom om varumärket Virgin lyckades bolaget det första halvåret, fram till i oktober, attrahera 426 000 mobilkunder. Mobilabonnemangen sälja bland annat i skiv- och musikkedjan Virgin Megastore i England.

Nu satsar Virgin globalt. I Australien, Singapore, Hong Kong och Sydkorea har bolaget skrivit avtal med operatörer. Även i USA är ett avtal på gång, antagligen med mobiloperatören Voicestream. Den virtuella operatören för just nu diskussioner med flera operatörer i Europa om expansion.

I september tog Virgin Mobile in 115 miljoner pund i ett banklån. Tidigare har ägarna av varsin hälft, Virgin och Deutsche Telekom, investerat 50 miljoner pund var.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1