Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 april 2007

Mikromakarna anställer från lyckad utbildningssatsning

Mikromakarna i Pajala som kritiserats av Metall för att inte tillsvidareanställa personal som de redan haft i företaget har nu anställt tre personer från den satsning på utbildning som företaget i initiativ med bland andra Länsarbetsnämnden och Samhall satte igång under hösten.
Mikromakarna i Pajala hade akut kris under augusti månad i höstas och var i skriande behov av personal då orderingången ökade dramatiskt. Bland annat så handlade det om kunder som 2005 valde att flytta produktionen till Kina som i höstas vände hemåt för att tillverka i Sverige. Mikromakarna har sedan det förra bokslutet sista april 2006 ökat sin omsättning från 44 miljoner kronor till ca 57 miljoner kronor i år. Enligt Mikromakarnas produktionschef Lage Niska så ser det även ut som att utvecklingen kommer att fortsätta även under nästa år. Från den elektronikmontörutbildning som sattes igång under hösten kommer det sannolikt att anställas många fler och angående.

"Vi var tvungna att visstidsanställa några outbildade människor förra hösten p.g.a mycket jobb och samtidigt försökte vi få länsarbetsnämnden att köra en utbildning för elektronikmontörer eftersom både vi och Samhall behövde personal. Länsarbetsnämnden anordnade en mycket bra utbildning där det ingick 3 veckors praktik. Både vi och Samhall blev tillfrågade om vi kunde bereda praktikplatser och det kunde vi eftersom det ingick i vårt intresse när vi behövde utbildade människor", säger Mikromakarnas produktionschef Lage Niska till evertiq.

Enligt Norrländska Socialdemokraten blev Metall upprörda över att Mikromakarna inte tog in de personer som tidigare arbetat hos Mikromakarna.

"Dessa 3 grabbar som artikeln skriver om sökte helt frivilligt på utbildningen eftersom dom hoppades på jobb hos oss när dom väl har utbildning som krävs. Vi har som policy att inte tillsvidareanställa personer utan elektronikutbildning. Till dags datum har vi anställt 3 personer från utbildningen så jag tycker att det är bra och bättre blir det", säger Lage Niska till evertiq.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2