Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 april 2007

Stor elektronikköpare i Trollhättan<br>flaggar för neddragningar

Nyligen kom det positiva beskedet att Saab i Trollhättan ska få bygga de nya Opel Astra-modellerna men nu skakas Trollhättan av nya besked.
Det talas om att mycket av svensk elektronikindustri handlar om Ericsson men det finns många fler bolag i Sverige som handlar sina komponenter och tillverkningstjänster från företag i Sverige. Saab i Trollhättan skakas nu av beskedet att GM är på väg att göra sig av med 4500 anställda i Europa. Så många som 1400 jobb i Trollhättan väntas vara i fara. Visserligen uppges tillverkningen att ligga kvar på samma nivå då sparpaket riktas mot att tillverka lika många bilar med färre anställda men om verksamheten i Trollhättan skulle krympa tillverkningsmässigt så skulle detta drabba en rad underleverantörer.

"Klart att det inte kommer att bli några nyanställningar i framtiden. Vi ska producera lika många bilar som i dag efter 2010, men med färre anställda", säger IF Metalls klubbordförande i Trollhättan, Paul Åkerlund, till DI.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-21 15:38 V9.3.2-1