Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 juni 2001

Oljegigant in på DRAM- marknaden

Olja, kaffe, säd och fläsk,- nu ska giganten Enron Corp med 1 000 miljarder i omsättning stabilisera DRAM- marknaden.
Kanske är Enron med sina finansiella muskler och risk- kunnande vad DRAM- marknaden behöver för att få stabilitet. De offentliggjorde nyligen en plan som kanske hjälper till att stoppa pris- fluktuationer och tillfälliga leveransbrister genom att garantera leveranser till ett givet pris. Kan de som arbetar med olja, fläsk och kaffe idag verkligen ge en service till en marknad byggd på teknik- och produktdifferentiering? Frågan är ännu så länge obesvarad, men en sak är säker, verktyget de erbjuder tilldrar sig stor uppmärksamhet och verkar kunna klara det omöjliga - potentialen att ge prisstabilitet på en marknad som tar prissvängningar och leveransproblem för givet.
"I andra branscher är prissäkring vanligt och det är något som den elektroniska industrin har försökt lära sig," säger T Quinn vVD, Samsung, "Nu när Enron går in, kommer alla vara alerta." Om nu denna service startar hur påverkar det komponentdistributörer? Analytiker och managment säger att de inte har något att frukta så länge det är begränsat till DRAMs. "Enron konkurrerar inte med vår verksamhet som en franchise distributör," säger R Klatell, VP på Arrow Electronics. "DRAM är en relativt liten produkt för en stor distributör som Arrow"
Enron är respekterat företag globalt och i dussintals industrier som använt deras finansiella verktyg för att minimera risker i olika typer av affärer. Men halvledarmarknaden är ett helt annat område och det kan bli som att "rida en vildhäst" enligt analytiker. Men åsikter som denna stoppar inte Enron's dröm att hjälpa företag reducera kostnader i volatila marknader och samtidigt tjäna en hög pengar med sina verktyg. Källa EBN

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2