Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 18 juni 2001

Palm petade från fickdatortoppen

Världens mest sålda fickdator är inte längre det.
Palm har nu tappat positionen som mest sålda fickdator till Compaq. Palm säljer visserligen fortfarande flest apparater, men räknat i pengar har Compaq gått om Palm, skriver Gartner Dataquest i en färsk analys.

Enligt Dataquest kommer Palm att sälja fickdatorer för 130-135 miljoner dollar under årets andra kvartal, medan Compaq "lätt överskrider 150 miljoner dollar".
Orsaken är att Compaq idag erbjuder många fler funktioner med sin fickdator Ipaq, jämfört med Palm, vars programvara i princip inte har uppdaterats det senaste året, skriver Dataquest.
"En växande del av nya och uppgraderande användare vill har bättre möjligheter att skicka e-post och SMS, integration med w-lan eller en moibltelefon, särskilt företagsanvändare", säger Todd Kort, analytiker på Dataquest.
"Med nya funktioner för trådlösa meddelanden börjar många företag överväga stora volyminköp av fickdatorer. Palm har litet att erbjuda de köparna. Palm ligger väl efter både inom varje sådan trådlös teknologi."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2