Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 19 juni 2001

OEMs ändrar konstruktionsrutiner

Tiden är Nisses fiende nummer ett.
Från det att Nisse, som är konstruktionschef på Maxtor, inser att det behövs ett nytt mönsterkort till en hårddisk, går det 30 dagar innan kortet är levererat från deras kontraktstillverkare. Och detta om allt fungerar som det ska. Om någon hittar ett fel på vägen så rinner dagar (och pengar) iväg.
Nisse är inte ensam om att kämpa mot sin kalender. Med time-to-market och minskade marginaler är det många OEMs som nu förklarar krig mot den gamla "linjära" processen och undersöker nya vägar att samarbeta vid nya konstruktioner. Detta är inte underligt, industriexperter anser att mellan 70- 80 % av en produkts kostnader ligger i konstruktionsfasen..
"När jag tänker på konstruktionssamarbete, så tänker jag mig att alla partners arbetar tillsammans online, kontrollerar data och ger feedback som förbättrar produkten." säger Nisse. "Om vi kan få en ny konstruktion klar på två veckor genom att konstruktörer-, mönsterkorttillverkare-, montering- och testleverantörer involverade tidigare i processen kan konstruktörerna påbörja nya projekt och kostnader reduceras." Källa EBN

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2