Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 19 juni 2001

Förlust för Philips Semiconductor KV 2

Fortsatt svag efterfrågan på komponentmarknaden medför att Philips Semiconductor räknar med en förlust på omkring 175 miljoner euro för andra kvartalet i år.
Enligt ett pressmeddelande från Amsterdam, där huvudkontoret för Philips Electronics numera ligger, väntas intäkterna minska med 20-25 % jämfört med första kvartalet i år. Den minskade efterfrågan leder också till att mot slutet av andra kvartalet kommer utnyttjandegraden i fabrikerna att ha sjunkit ned till 40-45 %.
Förlusterna beror på bl a ökad prispress och lägre efterfrågan på en marknad där kostnaderna till största delen är fasta. I de 175 miljoner euro ingår också ca 90 miljoner euro för omstruktureringskostnader i samband med att en produktionslinje överförs från Albuquerque till Fishkill i USA. Dessa kostnader tillkommer utöver de 350 miljoner euro före skatt som Philips Electronics avsatt för strukturera om verksamheter som inte håller måttet inom Components och Consumer Electronics.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2