Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 juni 2001

Ljuset i slutet av tunneln?

Alla känner till problemen i elektronikindustrin idag. Personalminskningar, nedläggningar, minskad orderstock, stora lager och spräckta budgetar.
Så var kan man hitta ljuset i slutet av tunneln? (utan att det är tåget som kommer).
Enligt det gamla talesättet att "Ingenting dåligt som inte för något gott med sig". Ett antal personer inom elektronikindustrin är envisa och säger sig ha hittat diamanter i mörkret.
-"Det är många som fått avsked så det finns högkvalificerade människor att tillgå," säger en chef på All American Semiconductor Inc. "Man kan inte skapa nya befattningar i ett sådant här läge, men man kan uppgradera. "Detta är ett bra tillfälle att granska sin egen personal och se om man kan plocka in ny kvalificerade personal."
- Det är inte heller helt okänt att glansen kring IT- och b2b- lösningar falnat en hel del (slocknat (?)). Men den kan komma tillbaka, eftersom många företag insett att Internet är ett mycket billigt sätt att sälja och marknadsföra sig. Många företag som skapade siter för ett eller flera år sedan sätter nytt fokus på Internetbaserade lösningar. Det gäller att spara pengar och Internet har en snabb "return on investment (ROI). - Detta är också ett ypperligt tillfälle att förbättra kundrelationer. "Nu när allting är trögt, kan du försäkra dig om att fokusera på långsiktiga strategiska relationer och positionera er för att komma starkt vid en uppgång."
- Företag går genom sin leverantörsbas. "Många leverantörer kunde inte få fram extraleveranser förra året." "Nu är det många företag som kontrollerar vilka leverantörer som kan tillgodose deras behov på lång sikt." "Så nu är det mycket bra möjligheter för leverantörer/distributörer att hitta nya kanaler."
Fritt från en artikel i ElectronicNews

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2