Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 25 juni 2001

Fortsatt nedåt för produktions- utrustning

Chiptillverkare fortsätter att dra ned på inköp av produktionsutrustning. Branschorganisationer tror på 30 % nedgång i år.
Flera halvledartillverkare fortsatte även under Maj månad att reducera investeringarna i produktionsutrustning. Detta meddelar den amerikanska branschorganisationen Semiconductor Equipment and Materials International (SEMI) till EBNews.
Enligt SEMI såldes det under Maj månad utrustning på världsmarknaden för 704 miljoner US dollar, det är 75 % lägre än under samma period förra året. Då uppgick försäljningen till 2,16 miljarder US Dollar.
"Fortfarande ser vi nedgångar av både leveranser och beställningar", säger Stanley Myers, VD för SEMI. "Det ser ut som att vändningen ligger ca 3-4 kvartal iväg. Vi ser en nedgång i år mellan 30 och 32 % inom produktionsutrustning. Även om detta ser mörkt ut så kommer det ändå bli det näst bästa året branschen har gjort någonsin".

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1