Mönsterkort | 27 juni 2001

Saab Ericsson Space levererar precisionssensor

Saab Ericsson Space levererar mätsystem baserat på mikrovågs-teknik till satelliten ASTRA 1 K.
Systemet, som består av en liten, 400 mm diameter, formstabil reflektorantenn och en mottagare, används för att mäta satellitens inriktning i förhållande till radio-signalen från satellitens markkontrollstation. Upplösningen är 1/1000 grad och noggrannheten, efter 13 år i geostationär bana på 36 000 km höjd, 1/100 grad.

Erhållna mätdata användes för korrigering av satellitens pekning, vilket är väsentligt i första hand för att garantera isolation mellan kommunikationssignaler i olika täckningsområden där man använder samma frekvens.

Utveckling och test av systemet har pågått i tre år och flera innovativa dellösningar ingår i konstruktionen. En första följdorder har erhållits för leverans sommaren 2001.

ASTRA 1 K ägs och drivs av Société Européenne des Satellites baserat i Luxemburg. Satelliten kommer att skjutas upp senare i år och är den största kommersiella kommunikationssatellit som hittills byggts. Huvudleverantör är franska Alcatel Space Industries.

Saab Ericsson Space är en oberoende leverantör av rymdutrustningar. Företaget utvecklar och tillverkar datorer, mikrovågselektronik, antennsystem, samt styr- och separationssystem för satelliter och bärraketer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1