Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 augusti 2007

Nordstjernan ökar sitt innehav<br>i Salcomp till 52,3 procent

Nordstjernan AB har den 16 augusti utnyttjat sin option att förvärva 8 728 550 aktier, motsvarande 22,4 procent av kapital och röster, i det finska noterade bolaget Salcomp Plc (Salcomp) från EQT II B.V. (EQT).
Förvärvet är villkorat av konkurrensmyndigheternas godkännande. Nordstjernans innehav i Salcomp kommer, efter erhållandet av sådant godkännande, att uppgå till 52,3 procent och Nordstjernan kommer därmed att överstiga gränsen för budplikt i enlighet med finska värdepappersmarknadslagen.

Efter erhållande av konkurrensmyndighetens godkännande, vilket har en handläggningstid på ca en månad, kommer Nordstjernan i enlighet med finska värdepappersmarknadslagen att lägga ett obligatoriskt bud på samtliga utestående aktier i Salcomp till det högsta pris till vilket Nordstjernan har förvärvat aktier i Salcomp under de senaste sex månaderna, dvs. 4,01 euro per aktie.

"Salcomp har fortsatt att utvecklas väl och har uppnått goda resultat i det andra kvartalet av 2007. Vi ser fram emot att vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av bolaget", säger Tomas Billing, verkställande direktör på Nordstjernan. "Vi kommer nu, efter erhållande av konkurrensmyndighetens godkännande, att lägga ett bud i enlighet med finska värdepappersmarknadslagen. Vi förväntar oss dock ingen stor anslutning till budet, då priset i erbjudandet ligger under den nuvarande aktiekursen."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1