Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 27 september 2007

Intel, Nokia &amp; Nokia Siemens<br>i WiMAX-samarbete

Intel, Nokia och Nokia Siemens Networks har inlett ett samarbete som ett led i arbetet med att sÀkerstÀlla att mobila enheter som har trÄdlös uppkoppling med WiMAX kan anvÀndas tillsammans.
Företagen kommer att testa interoperabiliteten mellan Intels kommande WiMAX-kretsar för bÀrbara datorer och mobila internetenheter, Nokias WiMAX-enheter samt Nokia Siemens Networks WiMAX-baserade infrastrukturutrustning.

Nokia meddelar ocksÄ att företaget kommer att anvÀnda Intels WiMAX-kretsar i framtida modeller av Nokia Nseries Internet Tablets. Nokia kommer att anvÀnda Intels WiMAX-kretsar som har arbetsnamnet "Baxter Peak" och Àr utvecklade specifikt för mobila internetenheter och konsumentelektronik. Nokias Internet Tablets förvÀntas vara bland de första öppna WiMAX-baserade internetenheterna som lanseras under 2008.

– WiMAX möjliggör mobilt internet och gör det möjligt att överföra information i bredbandshastighet till en rad olika mobila enheter, och Baxter Peak Ă€r konstruerad specifikt för den hĂ€r typen av enheter, sĂ€ger Raviv Melamed, general manager för Intels Mobile Wireless Group. Intel, Nokia och Nokia Siemens Networks tar nu ansvar för att anvĂ€ndare ska kunna dra full nytta av WiMAX genom att, för att utrycka det enkelt, sĂ€kerstĂ€lla att infrastruktur och enheter fungerar sömlöst ihop.

Mobilt WiMAX Àr en trÄdlös bredbandsteknik som tillhandahÄller överföringshastigheter pÄ flera megabit per sekund, vilket gör det möjligt att ladda ner film och multimedia. Bredbandstekniken har Àven lÄng rÀckvidd. WiMAX-enheter och WiMAX-utrustning som har kompatibilitetstestats kommer att göra det enklare för anvÀndare att alltid vara uppkopplade med sina mobila internetenheter Àven nÀr de förflyttar sig mellan olika operatörsnÀtverk.

– WiMAX kommer att innebĂ€ra att anvĂ€ndare kan anvĂ€nda internet – titta pĂ„ film, lyssna pĂ„ musik och söka information – var de Ă€n Ă€r, utan att behöva göra avkall pĂ„ kvaliteten, sĂ€ger Ari Virtanen, vice vd för Nokia Multimedia.

Intel, Nokia och Nokia Siemens Networks har redan inlett tester av respektive företags utrustning och enheter med dussintals andra leverantörers produkter för att sÀkerstÀlla kompatibilitet och att samtliga produkter följer industristandarder. Testerna utförs i Sprints testlaboratorium i Herndon, Virginia, USA. Tidiga kompatibilitetstester mellan produkter frÄn olika tillverkare kommer att minska tiden det tar för produkterna att godkÀnnas av WiMAX Forum och dÀrigenom möjliggöra tidigare lanseringar.

Intel och Nokia kommer att fortsÀtta arbeta med 500 andra medlemmar i WiMAX Forum för att skapa heltÀckande specifikationer för global interoperabilitet mellan WiMAX-enheter och WiMAX-infrastruktur.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1