Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 oktober 2007

Atlas Copco flyttar fabrik till Ungern

Atlas Copco har beslutat att etablera en fabrik för montering av pneumatiska industriverktyg i Ungern.
Planen, som avser stÀrka affÀrsomrÄdet Industritekniks lÄngsiktiga konkurrenskraft, inkluderar ett förslag om att flytta monteringsverksamhet frÄn Hemel Hempstead i Storbritannien.

“Det hĂ€r Ă€r en del av vĂ„r strategi att utöka andelen leveranser frĂ„n Östeuropa och Asien," sĂ€ger Fredrik Möller, chef för affĂ€rsomrĂ„det Industriteknik. “Genom att etablera produktion i Ungern sĂ€nker vi vĂ„ra kostnader samtidigt som vi tryggar vĂ„ra framtida tillvĂ€xtmöjligheter."

Fabriken, som ligger nĂ€ra Budapest, kommer att bli fullt verksam under första kvartalet 2008. En period av konsultationer med de anstĂ€llda inleds nu i Hemel Hempstead, dĂ€r Atlas Copco huvudsakligen tillverkar pneumatiska verktyg för fordons- och tillverkningsindustrin under varumĂ€rket CP Desoutter. ÅtgĂ€rderna vĂ€ntas pĂ„verka omkring 85 anstĂ€llda, av fabrikens totalt cirka 200. Kostnader i samband med den föreslagna flytten uppgĂ„r till nĂ„got mindre Ă€n MSEK 50.

“Vi beklagar den svĂ„ra situation som den hĂ€r förĂ€ndringen orsakar för vĂ„ra anstĂ€llda i Hemel Hempstead och företaget kommer att göra allt som rimligen Ă€r möjligt för att hjĂ€lpa de som pĂ„verkas med att finna nya arbetstillfĂ€llen, vare sig det Ă€r inom eller utanför Atlas Copco-gruppen," sĂ€ger Möller.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1