Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 oktober 2007

Atlas Copco flyttar fabrik till Ungern

Atlas Copco har beslutat att etablera en fabrik för montering av pneumatiska industriverktyg i Ungern.
Planen, som avser stärka affärsområdet Industritekniks långsiktiga konkurrenskraft, inkluderar ett förslag om att flytta monteringsverksamhet från Hemel Hempstead i Storbritannien.

“Det här är en del av vår strategi att utöka andelen leveranser från Östeuropa och Asien," säger Fredrik Möller, chef för affärsområdet Industriteknik. “Genom att etablera produktion i Ungern sänker vi våra kostnader samtidigt som vi tryggar våra framtida tillväxtmöjligheter."

Fabriken, som ligger nära Budapest, kommer att bli fullt verksam under första kvartalet 2008. En period av konsultationer med de anställda inleds nu i Hemel Hempstead, där Atlas Copco huvudsakligen tillverkar pneumatiska verktyg för fordons- och tillverkningsindustrin under varumärket CP Desoutter. Åtgärderna väntas påverka omkring 85 anställda, av fabrikens totalt cirka 200. Kostnader i samband med den föreslagna flytten uppgår till något mindre än MSEK 50.

“Vi beklagar den svåra situation som den här förändringen orsakar för våra anställda i Hemel Hempstead och företaget kommer att göra allt som rimligen är möjligt för att hjälpa de som påverkas med att finna nya arbetstillfällen, vare sig det är inom eller utanför Atlas Copco-gruppen," säger Möller.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2