Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 oktober 2007

Fenrits knep transponderorder

Fenrits AS i Trondheim knep en transponderorder mitt framför nÀsan pÄ den stora konkurrenten Kapsch.
Fenrits skall nu fĂ„ leverera 60 000 transpondrar till ett vĂ€gtullsystem i Österrike. Fenrits har nu med den senaste ordern fĂ„tt leverera 550 000 transpondrar till olika vĂ€gtullsystem.

"Det stod mellan oss, Q-Free, österrikiska Kapsch och italienska Autostrade. Vi Ă€r extra nöjda med att ha vunnit över Kapsch – kanske vĂ€rldens största aktör inom detta segment – pĂ„ deras hemmaplan", sĂ€ger Fenrits talesmĂ€n Per Jörgen Weisethaunet och Per Erik SörĂ„s till Adresseavisen.
Tidigare har Fenrits ocksÄ lyckats bra med att hÀvda sig mot de stora. NÀr det norska vÀgverket skulle vÀlja leverantör av transpondrar senast gick 60 procent till Fenrits och resten till Q-Free. Denna gÄng fick Lyng Elektronikk tillverka AutoPass-transpondrarna. Det Àr Ànnu inte bestÀmt vilken tillverkare som fÄr uppdraget den hÀr gÄngen.

"Jag kan inte sÀga vilka som fÄr tillverka transpondrarna den hÀr gÄngen. Det har vi Ànnu inte bestÀmt. AutoPass-transpondrarna tillverkades av ett företag hÀr i Trondheim, Lyng Elektronikk sÄ de Àr ju högst aktuella men nÀr det handlar om dessa volymer sÄ föredrar vi nog att skriva avtal med flera tillverkare", berÀttar Fenrits VD Per Jörgen Weisethaunet för evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2