Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 oktober 2007

Fenrits knep transponderorder

Fenrits AS i Trondheim knep en transponderorder mitt framför näsan på den stora konkurrenten Kapsch.
Fenrits skall nu få leverera 60 000 transpondrar till ett vägtullsystem i Österrike. Fenrits har nu med den senaste ordern fått leverera 550 000 transpondrar till olika vägtullsystem.

"Det stod mellan oss, Q-Free, österrikiska Kapsch och italienska Autostrade. Vi är extra nöjda med att ha vunnit över Kapsch – kanske världens största aktör inom detta segment – på deras hemmaplan", säger Fenrits talesmän Per Jörgen Weisethaunet och Per Erik Sörås till Adresseavisen.
Tidigare har Fenrits också lyckats bra med att hävda sig mot de stora. När det norska vägverket skulle välja leverantör av transpondrar senast gick 60 procent till Fenrits och resten till Q-Free. Denna gång fick Lyng Elektronikk tillverka AutoPass-transpondrarna. Det är ännu inte bestämt vilken tillverkare som får uppdraget den här gången.

"Jag kan inte säga vilka som får tillverka transpondrarna den här gången. Det har vi ännu inte bestämt. AutoPass-transpondrarna tillverkades av ett företag här i Trondheim, Lyng Elektronikk så de är ju högst aktuella men när det handlar om dessa volymer så föredrar vi nog att skriva avtal med flera tillverkare", berättar Fenrits VD Per Jörgen Weisethaunet för evertiq.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1