Annons
Annons
Komponenter | 08 oktober 2007

Kittingen fällde Swedelco

Strategivalet att syssla med så kallad kitting blev det som gjorde att Swedelcos saga tog slut den 3 oktober.
Den 3 oktober togs Swedelco till konkurs och enligt bolagets VD läggs nu verksamheten ned utan att man har några planer på vare sig rekonstruktion eller nystartande. Mattias Hansson, VD i det konkursade Swedelco berättar för evertiq att framtiden är oviss och att han inte vet vad han skall hitta på härnäst.

På frågan om varför Swedelco togs till konkurs svarar han omedelbart att banken inte beviljade längre kredittid men den bakomliggande orsaken till att Swedelco nu läggs ned och dess tre anställda nu får se sig om efter ett nytt arbete menar Mattias Hansson ligger i strategivalet hos Swedelco. Swedelco har legat i ett segment mot kitting och enligt Mattias Hansson har man haft svårt att få lönsamhet i detta.

”Vi har ju i och med vår verksamhet inom kitting varit tvungna att bygga lager som vi inte lyckats hantera. Om man skall bedriva kitting så behöver man nog ha en större storlek för att få lönsamhet”, berättar Mattias Hansson för evertiq.

”Vi har varit tvungna att hålla ett brett och stort sortiment och det har vi inte haft kapacitet för”, fortsätter Mattias Hansson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2