Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 08 oktober 2007

Kittingen fällde Swedelco

Strategivalet att syssla med sÄ kallad kitting blev det som gjorde att Swedelcos saga tog slut den 3 oktober.
Den 3 oktober togs Swedelco till konkurs och enligt bolagets VD lÀggs nu verksamheten ned utan att man har nÄgra planer pÄ vare sig rekonstruktion eller nystartande. Mattias Hansson, VD i det konkursade Swedelco berÀttar för evertiq att framtiden Àr oviss och att han inte vet vad han skall hitta pÄ hÀrnÀst.

PÄ frÄgan om varför Swedelco togs till konkurs svarar han omedelbart att banken inte beviljade lÀngre kredittid men den bakomliggande orsaken till att Swedelco nu lÀggs ned och dess tre anstÀllda nu fÄr se sig om efter ett nytt arbete menar Mattias Hansson ligger i strategivalet hos Swedelco. Swedelco har legat i ett segment mot kitting och enligt Mattias Hansson har man haft svÄrt att fÄ lönsamhet i detta.

”Vi har ju i och med vĂ„r verksamhet inom kitting varit tvungna att bygga lager som vi inte lyckats hantera. Om man skall bedriva kitting sĂ„ behöver man nog ha en större storlek för att fĂ„ lönsamhet”, berĂ€ttar Mattias Hansson för evertiq.

”Vi har varit tvungna att hĂ„lla ett brett och stort sortiment och det har vi inte haft kapacitet för”, fortsĂ€tter Mattias Hansson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2