Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 oktober 2007

Dörren öppen för lågkostnads<br>produktion när EDC skall ta ny fart

EDCs nya ägare har stora förväntningar på bolaget och går nu in med ambitionen att arbeta mycket aktivt i bolaget. EDC sålde nyligen sitt dotterbolag i Kaunas till Kitron men de nya ägarna i EDC är öppna för att kunna erbjuda sina kunder tillverkning i lågkostnadsland på nytt. Möjligheten finns men det är inte alls säkert att man kommer att etablera någon lösning med lågkostnadsproduktion.
Att EDC sålde sin litauiska tillverkningsenhet var nödvändigt för att EDC skulle kunna leva vidare men Olle Hulteberg, som är en av de nya ägarna i EDC, håller dörren öppen för eventuella lösningar för tillverkning i lågkostnadsregioner.

”Om man tittar i branschen som helhet så är det väl så att de här riktigt stora volymprodukterna har ju i stor omfattning redan flyttat från Sverige. Det är ju den här mellanstora volymproduktionen som är intressant och som är intressant för EDC. Nu har man hos EDC investerat i en ny maskin som kommer att öka flexibiliteten för de här mellanstora serierna och det gör ju att man kan hantera den här typen av kunder, och när man tittar på EDCs kundportfölj så har man den typen av kunder som värdesätter närheten till kunden och en flexibilitet som en tillverkare i öst kanske inte kan erbjuda”, berättar Olle Hulteberg för evertiq.

”EDC var tvungna att sälja den här verksamheten för att rädda verksamheten i Munkfors men vi kommer att bevisa vårt existensberättigande och det är så att situationen ser väldigt bra ut för EDC annars hade vi inte gått in i det här”, fortsätter Olle Hulteberg.

Olle Hulteberg och Fredrik Berghel kommer att gå in som väldigt aktiva ägare i bolaget, enligt Olle Hulteberg. Inledningsvis kommer det inte att ske några större förändringar men inom en snar framtid kan det komma att visa sig vad de nya ägarna har för planer.

”Vi har en bild av hur verksamheten skall förändras men det är vår bild. Den bilden vill vi bekräfta innan vi verkställer några förändringar. Vi kommer att gå in och verka aktivt i bolaget och vi kommer att driva igenom förändringar men tills vidare då så kommer Per Smeds att kvarstå som VD för bolaget”, berättar en av EDCs nya ägare Olle Hulteberg till evertiq.

Tre steg skall inledningsvis genomföras delvis parallellt; först och främst skall kunderna få säga sitt, sedan skall kontakten med leverantörerna stärkas och sedan skall man även arbeta internt med personalen för att de nya ägarna skall skaffa sig en bild av vilka förändringar som bör genomföras och vilka förändringar som eventuellt inte skall genomföras
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2