Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 oktober 2007

Unga problemlösare hjälper Flextronics

Klass 5A på Nättrabyskolan i Blekingen hjälpte kontraktstillverkaren Flextronics att lösa produktionsproblem. Och på Flextronics blev man imponerade av lösningsförslagen.
Ung Företagsamhet i Blekinge/Bromölla har startat ett projekt där elever får besöka olika företag och agera problemlösare. Under ett studiebesök på Flextronics i Karlskrona fick Klass 5A på Nättrabyskolan fyra olika problem att lösa. De delades därefter upp i grupper och fick komma på olika förslag.

Magnus Kindberg, verkstadschef på Flextronics meddelade att det är verkliga problem som företaget har som eleverna fick lösa. Han meddelade även att företaget behövde en annan vinkling på detta. Igår presenterade barnen förslagen och på Flextronics blev man imponerad.

Det är många som vill ha kretskort samtidigt, men företaget har bara en maskin. Barnen kom med förslaget som byggde på ett kösystem med bollar som visar hur bråttom det är. Röd boll betyder jättesnabbt, blå boll att det inte behöver gå så där jättesnabbt och grön boll betyder att andra jobb kan gå före.

En annan grupp fick i uppdrag att komma på en lösning att hålla ordning på screenplåtarna för tillverkning av kretskort. Barnen kom på en ide att när plåtarna använts ska de sorteras in i bestämda fack. En knapp finns inne i facket som trycks in och regestrar i en dator. På det viset kan Flextronics se vilka mallar som används ofta och vilka som kan sorteras bort.

Enligt Anders Cullefors är dessa jättebra idéer, och vissa av dessa kommer Flextronics att arbeta vidare med.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2