Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 oktober 2007

Paneldebatt om elektronik-<br>industrins framtid på tisdag

"Sveriges motor behöver bränsle", skriver Elektronikindustriföreningen i sin inbjudan till paneldebatten kl 1430 på Tekniska mässan på tisdag. Ett antal organisationer inklusive EIF, minST, IM-föreningen mm engagerar sig just nu för att få fram elektronikindustrins betydelse för Sverige. Nu har man lyckats få en riksdagsledamot att ställa upp på en paneldebatt nu på tisdag.
"Sverige är i världsklass inom många teknikområden som t ex bilindustrin, telecom och medicinsk teknik. I de här branscherna sitter Sveriges motor. Men motorn behöver bränsle! Om drygt tio år saknar Sverige 50 000 ingenjörer. Utvecklingen pekar i fel riktning: Jobben finns men det saknas folk med rätt kompetens. Lösningen ligger i att regering, näringsliv och utbildningsväsende samverkar för att lösa ingenjörsbristen och peka ut vägarna för tillväxt. På Tekniska Mässan arrangeras en paneldebatt kring denna fråga. I panelen finns representanter för industriföretag med behov av ingenjörer, Riksdagens arbetsmarknadsutskott, KTH, Sveriges Ingenjörer och branschföreningen IM. Är Sverige platsen för innovativa teknikföretag i framtiden? Vilka åtgärder behövs? Ställer företag och stat upp med rätt resurser?", skriver EIF i sitt nyhetsbrev som trycker hårt på kommande mässa nästa vecka.

Deltagare i paneldebatten:
• Catharina Elmsäter-Svärd (m), Ordförande för Riksdagens arbetsmarknadsutskott
• Eric Giertz, Vice rektor för samverkan och professor i industriell ekonomi vid KTH
• Peter Larsson, Samhällspolitisk direktör vid Sveriges Ingenjörer
• Christer Ramebäck, Chef för automationssystem vid ABB Automation Technologies
• Mats Lundberg, Affärsenhetschef för produktutveckling Prevas AB
• Johan Nordin, IM-föreningen, Ordförande för Swedish Embedded Award

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2