Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 oktober 2007

iPhone får bassning av Greenpeace

Steve Jobs har kommunicerat att Apple vill förbättra miljövänligheten i sina produkter och han skriver i en text på Apples hemsida att man är långt framme i denna utveckling. Greenpeace är dock en av de första i ledet att påpeka brister hos Apple i fråga om miljövänlighet.
Greenpeace lyckades, i lanseringshysterin av Apples nya smartphone iPhone, att få tag i ett ex av den hypade mobilen. De skickade mobilen till ett laboratorium i England som undersökte innehållet i den för att hitta miljöfarliga ämnen. De fann att den innehöll både PVC(Polyvinylklorid) och miljöfarliga ftalater. Bromerade flamskyddsmedel fanns dessutom i relativt stora mängder jämfört med konkurrenterna Nokia, Sony Ericsson och Motorola. Upp till tio procent av antennens vikt innehöll bromerade kolväten.Klicka här för en slideshow som visar hur en iPhone plockas isär för undersökning (av Greenpeace)

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1