Annons
Annons
Komponenter | 18 oktober 2007

Zebra Technologies köper Navis

Zebra Technologies Corporation tillkännagav i dag att man har träffat avtal om att förvärva alla aktier i Navis LLC.
Zebra Technologies köper Navis LLC som är en en global leverantör av lösningar kring hantering av logistik, tillgångar, inventarier och varuflöden genom försörjningskedjan. Köpesumman uppgår till uppskattningsvis 145 miljoner dollar i kontanter. Transaktionen beräknas vara avslutad under kvartal 4, 2007 givet utgången av H-S-R vänteperiod och andra gängse villkor.

Med huvudkontor i Oakland, CA, erbjuder Navis systemlösningar för marina terminaler och andra verksamheter som hanterar varor inom försörjningskedjan. Navis grundades 1988 och var det första företaget att kunna hantera automatisering av containerterminalsystem, vilket ökade hastigheten och synligheten av varuflöden genom hamnar och omlastningsanläggningar. Navis produktportfölj hjälper företag att öka sin produktivitet genom att automatisera och integrera funktioner för realtidsanalys och planering. Dessa produkter förenar flertalet funktioner för att strömlinjeforma arbetsflöde och reducera administration och underhållskostnader. Relaterade tjänster inbegriper kundanpassning av produkter, installation, träning, underhåll och global support. Företaget har ett växande antal distributionscentraler och använder sin systemlösning av godshanterings för att hålla reda på var olika tillgångar befinner sig. Navis produkter används på över 450 ställen i över 50 länder i världen.

Zebra tillkännagav även att man har stärkt sin närvaro på den växande marknaden för spårbarhet i realtid genom köpet av alla aktier i proveo AG under tredje kvartalet 2007 för 16,3 miljoner dollar kontant. Uppköpet bygger vidare på Zebras köp av WhereNet Corporation i januari 2007. WhereNet är en global leverantör av spårbarhet i realtid (RTLS) via aktiv radio frequency identification (RFID).

"Navis är en utmärkt plattform som gör det möjligt för Zebra att leverera lösningar som hjälper våra kunder att identifiera, hitta och spåra enheter i hela leveranskedjan", säger Anders Gustafsson, koncernchef på Zebra.

"Den är ett komplement till spårbarhets- och GPS-funktionerna hos WhereNet och proveo. Tillsammans ger dessa företag Zebra förmågan att leverera fler värdefulla applikationer till kunder inom transport, distribution och logistik. Vår förmåga att nu kunna kombinera systemprogram med integrerad RFID, RTLS och GPS-spårbarhet i realtid kommer att positionera Zebra som en högre värderad strategisk teknikleverantör. Det kommer att göra det möjligt för Zebra att bli ännu bättre på att erbjuda branschspecifika applikationer för nya och snabbväxande industrier".

"Vår kombination med Zebra Technologies kommer att säkra att Navis kan fortsätta att leverera de högsta nivåer av innovation och service som våra kunder förtjänar och behöver", säger John Dillon, koncernchef på Navis.

"Denna affär kommer låta oss ha ett fortsatt starkt maritimt fokus och ger oss möjlighet att fortsätta med alla våra strategiska marknadsinitiativ. Som en del av Zebra kommer Navis att kunna dra nytta av Zebras finansiella styrka, globala organisation och ingenjörsexpertis", fortsätter han.

Zebra kommenterade att Navis omsättning 2007 beräknas bli omkring 60 miljoner dollar.

Med huvudkontor i Crailsheim i Tyskland levererar proveo ett komplett system med både hård- och mjukvara för att hantera realtidsbehoven hos markpersonal på flygplatser. proveos lösningar används i dag på markstödsutrusning (GSE) på flygplatser och levererar kostnadsbesparingar genom att se till att fordon kommer dit de ska när de behövs, vilket leder till bättre resursutnyttjande, ökad säkerhet, bättre kvalitet och minskad miljöpåverkan. proveos lösningar sänker investerings- och underhållskostnader och bygger primärt på GPS-spårbarhet med GPRS och Wi-Fi-teknik för kommunikation. proveos realtidssystem används i dag på flygplatser i bland annat Frankfurt, München, London, Singapore och Dubai.

"proveo är ett tillskott till Zebras affärsområde spårbarhet i realtid, med väl kompletterande produkter, tekniker och marknader, säger Phil Gerskovich", vice VD på Zebra med ansvar för företagsutveckling.

"Företaget har en hög långsiktig tillväxtpotential när det gäller utrullning av identifikationstekniker för effektivare hantering av markstödsutrustning till de över 350 stora och medelstora flygplatser runt om i världen som hanterar en fordonsflotta på omkring 200 000 fordon", fortsätter han.

"proveo får nu tillgång till Zebras stora tekniska kunnande för att ytterligare förbättra sitt erbjudande och leverera kosnadseffektiva lösningar till sina kunder. Samtidigt får Zebra möjlighet att lägga till proveos produktplattform i sitt sortiment, inklusive de inom ISO 24730 aktiv RFID/RTLS. Det ger oss möjlighet att erbjuda nya och djupare lösningar när det gäller att spåra mobila tillgångar som till exempel gaffeltruckar inom ett flertal tillverknings- och logistikområden", lägger han till.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1