Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 18 oktober 2007

Zebra Technologies köper Navis

Zebra Technologies Corporation tillkÀnnagav i dag att man har trÀffat avtal om att förvÀrva alla aktier i Navis LLC.
Zebra Technologies köper Navis LLC som Àr en en global leverantör av lösningar kring hantering av logistik, tillgÄngar, inventarier och varuflöden genom försörjningskedjan. Köpesumman uppgÄr till uppskattningsvis 145 miljoner dollar i kontanter. Transaktionen berÀknas vara avslutad under kvartal 4, 2007 givet utgÄngen av H-S-R vÀnteperiod och andra gÀngse villkor.

Med huvudkontor i Oakland, CA, erbjuder Navis systemlösningar för marina terminaler och andra verksamheter som hanterar varor inom försörjningskedjan. Navis grundades 1988 och var det första företaget att kunna hantera automatisering av containerterminalsystem, vilket ökade hastigheten och synligheten av varuflöden genom hamnar och omlastningsanlÀggningar. Navis produktportfölj hjÀlper företag att öka sin produktivitet genom att automatisera och integrera funktioner för realtidsanalys och planering. Dessa produkter förenar flertalet funktioner för att strömlinjeforma arbetsflöde och reducera administration och underhÄllskostnader. Relaterade tjÀnster inbegriper kundanpassning av produkter, installation, trÀning, underhÄll och global support. Företaget har ett vÀxande antal distributionscentraler och anvÀnder sin systemlösning av godshanterings för att hÄlla reda pÄ var olika tillgÄngar befinner sig. Navis produkter anvÀnds pÄ över 450 stÀllen i över 50 lÀnder i vÀrlden.

Zebra tillkÀnnagav Àven att man har stÀrkt sin nÀrvaro pÄ den vÀxande marknaden för spÄrbarhet i realtid genom köpet av alla aktier i proveo AG under tredje kvartalet 2007 för 16,3 miljoner dollar kontant. Uppköpet bygger vidare pÄ Zebras köp av WhereNet Corporation i januari 2007. WhereNet Àr en global leverantör av spÄrbarhet i realtid (RTLS) via aktiv radio frequency identification (RFID).

"Navis Àr en utmÀrkt plattform som gör det möjligt för Zebra att leverera lösningar som hjÀlper vÄra kunder att identifiera, hitta och spÄra enheter i hela leveranskedjan", sÀger Anders Gustafsson, koncernchef pÄ Zebra.

"Den Àr ett komplement till spÄrbarhets- och GPS-funktionerna hos WhereNet och proveo. Tillsammans ger dessa företag Zebra förmÄgan att leverera fler vÀrdefulla applikationer till kunder inom transport, distribution och logistik. VÄr förmÄga att nu kunna kombinera systemprogram med integrerad RFID, RTLS och GPS-spÄrbarhet i realtid kommer att positionera Zebra som en högre vÀrderad strategisk teknikleverantör. Det kommer att göra det möjligt för Zebra att bli Ànnu bÀttre pÄ att erbjuda branschspecifika applikationer för nya och snabbvÀxande industrier".

"VÄr kombination med Zebra Technologies kommer att sÀkra att Navis kan fortsÀtta att leverera de högsta nivÄer av innovation och service som vÄra kunder förtjÀnar och behöver", sÀger John Dillon, koncernchef pÄ Navis.

"Denna affÀr kommer lÄta oss ha ett fortsatt starkt maritimt fokus och ger oss möjlighet att fortsÀtta med alla vÄra strategiska marknadsinitiativ. Som en del av Zebra kommer Navis att kunna dra nytta av Zebras finansiella styrka, globala organisation och ingenjörsexpertis", fortsÀtter han.

Zebra kommenterade att Navis omsÀttning 2007 berÀknas bli omkring 60 miljoner dollar.

Med huvudkontor i Crailsheim i Tyskland levererar proveo ett komplett system med bĂ„de hĂ„rd- och mjukvara för att hantera realtidsbehoven hos markpersonal pĂ„ flygplatser. proveos lösningar anvĂ€nds i dag pĂ„ markstödsutrusning (GSE) pĂ„ flygplatser och levererar kostnadsbesparingar genom att se till att fordon kommer dit de ska nĂ€r de behövs, vilket leder till bĂ€ttre resursutnyttjande, ökad sĂ€kerhet, bĂ€ttre kvalitet och minskad miljöpĂ„verkan. proveos lösningar sĂ€nker investerings- och underhĂ„llskostnader och bygger primĂ€rt pĂ„ GPS-spĂ„rbarhet med GPRS och Wi-Fi-teknik för kommunikation. proveos realtidssystem anvĂ€nds i dag pĂ„ flygplatser i bland annat Frankfurt, MĂŒnchen, London, Singapore och Dubai.

"proveo Àr ett tillskott till Zebras affÀrsomrÄde spÄrbarhet i realtid, med vÀl kompletterande produkter, tekniker och marknader, sÀger Phil Gerskovich", vice VD pÄ Zebra med ansvar för företagsutveckling.

"Företaget har en hög lÄngsiktig tillvÀxtpotential nÀr det gÀller utrullning av identifikationstekniker för effektivare hantering av markstödsutrustning till de över 350 stora och medelstora flygplatser runt om i vÀrlden som hanterar en fordonsflotta pÄ omkring 200 000 fordon", fortsÀtter han.

"proveo fÄr nu tillgÄng till Zebras stora tekniska kunnande för att ytterligare förbÀttra sitt erbjudande och leverera kosnadseffektiva lösningar till sina kunder. Samtidigt fÄr Zebra möjlighet att lÀgga till proveos produktplattform i sitt sortiment, inklusive de inom ISO 24730 aktiv RFID/RTLS. Det ger oss möjlighet att erbjuda nya och djupare lösningar nÀr det gÀller att spÄra mobila tillgÄngar som till exempel gaffeltruckar inom ett flertal tillverknings- och logistikomrÄden", lÀgger han till.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2