Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 oktober 2007

Akut likviditetskris i Enjoy Group

Kylskåpstillverkaren Enjoy Group, tidigare Norcol, i Bräcke har akut likviditetskris.
Kylskåpstillverkaren Enjoy Group med ett 20-tal anställda i Bräcke, har akut likviditetskris. Aktietorget stängde handeln i bolagets aktie i måndags men handeln öppnades igen i fredags efter bolagets pressmeddelande. Enjoy Group väntar sig leverera ett betydligt svagare resultat i år än förra året. Orsaken anges vara oväntat höga utvecklingskostnader av bolagets vändbara kylskåp RotoShelf som utvecklats tillsammans med bolagets samarbetspartner Klimasan i Izmir i Turkiet. Till företagets oväntade svårigheter hör även att Handelsbanken inte förlängt en kredit om 4,7 miljoner kronor.

Med start nästa år 2008 kommer enligt planerna delar av företagets tillverkning att ske i Turkiet där Klimasan enligt uppgifter på Enjoys hemsida skall sälja Enjoys produkter i Klimasans namn.

Långt gångna planer sägs finnas på ett tätare samarbete med en industriell företagsgrupp inom branschen för hanteringen av Enjoys finansiella problem. Hur detta samarbete kommer att se ut är ännu oklart.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1