Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 oktober 2007

Kablage & Elektronik ska stärkas hos HSF

NÀsta Är skall elektronik- och kablageproduktionen stÀrkas hos HSF Group. Den kapacitetsökning man investerat i inom kablagetillverkningen skall nu utnyttjas samtidigt som HSFs elektronikproduktion nu behöver öka sin kapacitet.
HSF Group Àr den medelstora kontraktstillverkaren som nu vill ut i rampljuset pÄ marknaden.

”Vi mĂ„ste bli mer synliga för marknaden”, sĂ€ger HSF Groups VD Gunnar Bergström till evertiq.

HSF Group omsatte 2006 ca 500 miljoner och i Är vÀntas omsÀttningen landa pÄ nÀstan 750 miljoner kronor. 80% av omsÀttningen kommer frÄn svenska företag men Àven utlÀndska kunder, frÀmst tyska, finska, amerikanska och norska lÄter HSF tillverka Ät dem i nÄgot av deras dotterbolag.

”Telekom , VVS och Industri Ă€r de största omrĂ„dena, sedan kommer Medicin. Inom Telekom handlar det mycket om basstationsutrustning och i VVS segmentet Ă€r IMI Indoor Climate AB den största kunden. ”, berĂ€ttar Gunnar Bergström för evertiq.

HSF specialiserar sig pÄ att tillverka kompletta system dÀr man tillverkar mekaniken, inklusive plÄtbearbetning, svarvning och frÀsning , samt elektronikproduktion, kablageproduktion och slutmontering. En stor andel av den interna tillverkningen gÄr till systemmontagen, resterande försÀljning Àr legotillverkning pÄ t.ex kretskorts- eller kablagenivÄ.

I dotterbolaget Tarkon i estniska Tartu sker den största delen av koncernens tillverkning. Tarkon har det mesta av företagets utbud inom konceptet att vara en systemleverantör. Nyligen har man investerat i en vÄglödare för att utveckla tjÀnsteutbudet lokalt. Inom koncernen sÄ Àr det HSF Electronics i Klintehamn som stÄr för huvuddelen av elektroniktillverkningen. Av HSF Groups 720 anstÀllda arbetar 530 av dessa i Tarkon. Medeto, med sina 30 anstÀllda sitter i samma fastighet som Tarkon och Medeto Àr specialiserat pÄ medicinteknisk och annan komplex montering

Elimag i Göteborg som HSF förvÀrvade under 2006 Àr specialiserade pÄ höghastighetsfrÀsning och saltbadslödning och i TÀby utanför Stockholm har HSF Group sitt huvudkontar och en fabrik inriktad pÄ svarvning.

HSF har satsat mycket pĂ„ att höja kapaciteten inom gruppen. Inom elektroniktillverkning kommer detta kapacitetstĂ€nk att ta sig uttryck i ytterligare investeringar i ytmonteringskapacitet vid sidan av sin befintliga Siemenslina. ”Vi har en lina idag som tar ca 36 000 komponenter i timmen men vi kommer att behöva en till”, berĂ€ttar Gunnar Bergström för evertiq.

NÀstan uteslutande handlar den kraftiga tillvÀxten mellan 2006 och 2007 om organisk tillvÀxt. HSF tittar pÄ att bibehÄlla sin flexibilitet genom att behÄlla ett försprÄng i kapacitet hela tiden men nÄgra förvÀrv Àr Ànnu inte aktuella, enligt vad Gunnar Bergström avslöjar för evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2