Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 oktober 2007

Orbit One fruktar visumkrångel

Utrikesminister Carl Bildts förslag om att stänga generalkonsulatet i Kaliningrad skapar oro hos flera Ronnebyföretag med industriell verksamhet i Slavsk-området. Däribland kontraktstillverkaren Orbit One.
Regeringen ska spara och planerar därför att eventuellt stänga sitt konsulat i Kaliningrad. Detta betyder att personal vid svenska företag måste resa till Moskva för att besöka en svensk beskickning för att få visering till Sverige. En resa på cirka 125 mil. Dessutom kan man tvingas stå för kostnader för transitvisum för att passera länder som Litauen Lettland och Vitryssland.

Företag har fått god service från konsulatet i samband med visumhanteringen, men om konsulatet stängs riskeras ökad byråkrati, tidsödande och långa resor till Moskva för att få visering till Sverige. Detta meddelar Christer Malm, vd Orbit One, till tidningen Sydöstran.

Orbit One med sin fabrik i Kaliningrad har kontaktat flera andra svenska företag som har affärer med eller produktion i Ryssland i syfte att förmå regeringen att avvisa utrikesministern.

”Vi riskerar att återigen hamna i en situation där svenska företag tvekar inför en etablering i Ryssland på grund av ökad byråkrati och visumkrångel”, säger Christer Malm till Sydöstran.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2