Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 december 2007

Indien i fokus för ABB

ABB planerar omfattande expansion i Indien. Minst en fördubbling av intÀkterna i Indien förvÀntas fram till 2010, ytterligare investeringar pÄ 100 miljoner dollar har meddelats och 4000 nya jobb fram till 2010.
ABB planerar att i snabb takt utveckla sin verksamhet i Indien genom att investera 100 miljoner dollar över tre Är för att expandera affÀrs-, konstruktions- och FoU-kapaciteten, bygga nya fabriker och bredda sitt produktutbud i Indien.

Företaget planerar ocksÄ att skapa cirka 4000 nya arbetstillfÀllen, vilket innebÀr att det totala antalet anstÀllda kommer att stiga till 10 000 fram till 2010.

ABB:s intÀkter förvÀntas att Ätminstone fördubblas till 2 miljarder dollar under samma period tack vare stor efterfrÄgan pÄ kraftinfrastruktur och stark tillvÀxt inom industrisektorn. Dessa mÄl Àr en del av ABB:s koncernstrategi som publicerades i september.

”Indien hĂ„ller pĂ„ att utvecklas till en nyckelmarknad för vĂ„r globala tillvĂ€xtstrategi och kommer att spela en central roll nĂ€r det gĂ€ller att stĂ€rka ABB:s globala nĂ€rvaro”, sĂ€ger ABB:s VD och koncernchef Fred Kindle. ”Indien kommer snart att vara en av ABB:s fem frĂ€msta marknader”.

ABB:s verksamhet i Indien har, pÄ grund av stark lokal och global efterfrÄgan pÄ kraft- och automationsteknik, vÀxt varje kvartal under nÀstan sju Är.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2