Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 december 2007

Kitron i samarbete med SpectraCure

SpectraCure AB inleder kliniska studier för behandling av prostatacancer och samarbetar med Kitron för utveckling och produktion av utrustningen.
Medicinteknikbolaget SpectraCure AB i Lund utvecklar en behandlingsmetod för solida tumörer inuti människokroppen, som exempelvis cancer i prostata, baserat på s.k. fotodynamisk terapi. Arbetet går nu in i en fas med kliniska studier och de första patienterna har behandlats på Malmö Universitetssjukhus.

Samarbetet innebär att Kitron vidareutvecklar hård och mjukvara samt tillverkar utrustningen. Nästa steg blir att anpassa utrustningen för en kommande serieproduktion.

”Vi har valt att samarbeta med Kitron då de har erfarenhet att samarbeta med medicintekniska bolag och kompetens att arbeta med anpassning och produktion av denna typ av utrustning säger Kerstin Jakobsson, VD på SpectraCure.

”SpectraCure har en produkt och kliniskmetod med en uppenbart spännande potential, då den både sänker kostnader samt ger nya kliniska behandlingsmöjligheter” säger Johan Sandstedt, affärsutvecklingsansvarig, Medicinsk Teknik på Kitron. ”Vi är naturligtvis glada att SpectraCure har valt oss. Det är en kund med krav och förväntningar på teknisk kompetens”.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-20 14:32 V11.9.4-2