Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 december 2007

Prevas blir en ODM utan egen tillverkning

Prevas skall bli lönsammare genom att fler och fler standardkomponenter skall tas fram för att kunna återanvändas i konstruktionerna. Det berättar den nye VD:n Mats Lundberg i en intervju.
Prevas med sina 550 anställda och en omsättning på 500 miljoner kronor skall bli lönsammare. Det skall uppnås genom att fler och fler standardkomponenter skall tas fram som byggblock för framtida konstruktioner. Detta har gjort affärsområdet produktutveckling lönsamt och nu skall den förre chefen för detta affärsområde och numera VD för Prevas, Mats Lundberg, ta med sig denna erfarenhet till hela koncernen.

Christer Ramebäck har värvats från ABB att ta över affärsområdet Industrisystem och nu skall hela Prevas nå en rörelsemarginal på 10 procent. En hel del företag har under året förvärvats och nu skall dessa smältas samman med övriga verksamheten.

”Sättet är att inte gå för fort fram. Vi har jobbat mycket med våra värderingar.Vi behöver skruva och trimma litet, men har redan ett sunt och väl fungerande företag. Rätt person ska vara på rätt plats, på en position som får dem att växa. Det man tror är görbart blir det. Att jobba med varierande arbetsuppgifter lockar många”, säger Mats Lundberg till VLT.

”Vår bransch är spännande. Våra kunder jobbar jämt mot hotet från lågkostnadsländerna och för att vi ska kunna behålla produktionen i Sverige med hjälp av avancerad teknik”, säger Christer Ramebäck till VLT.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-2