Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 december 2007

Prevas blir en ODM utan egen tillverkning

Prevas skall bli lönsammare genom att fler och fler standardkomponenter skall tas fram för att kunna ÄteranvÀndas i konstruktionerna. Det berÀttar den nye VD:n Mats Lundberg i en intervju.
Prevas med sina 550 anstÀllda och en omsÀttning pÄ 500 miljoner kronor skall bli lönsammare. Det skall uppnÄs genom att fler och fler standardkomponenter skall tas fram som byggblock för framtida konstruktioner. Detta har gjort affÀrsomrÄdet produktutveckling lönsamt och nu skall den förre chefen för detta affÀrsomrÄde och numera VD för Prevas, Mats Lundberg, ta med sig denna erfarenhet till hela koncernen.

Christer RamebÀck har vÀrvats frÄn ABB att ta över affÀrsomrÄdet Industrisystem och nu skall hela Prevas nÄ en rörelsemarginal pÄ 10 procent. En hel del företag har under Äret förvÀrvats och nu skall dessa smÀltas samman med övriga verksamheten.

”SĂ€ttet Ă€r att inte gĂ„ för fort fram. Vi har jobbat mycket med vĂ„ra vĂ€rderingar.Vi behöver skruva och trimma litet, men har redan ett sunt och vĂ€l fungerande företag. RĂ€tt person ska vara pĂ„ rĂ€tt plats, pĂ„ en position som fĂ„r dem att vĂ€xa. Det man tror Ă€r görbart blir det. Att jobba med varierande arbetsuppgifter lockar mĂ„nga”, sĂ€ger Mats Lundberg till VLT.

”VĂ„r bransch Ă€r spĂ€nnande. VĂ„ra kunder jobbar jĂ€mt mot hotet frĂ„n lĂ„gkostnadslĂ€nderna och för att vi ska kunna behĂ„lla produktionen i Sverige med hjĂ€lp av avancerad teknik”, sĂ€ger Christer RamebĂ€ck till VLT.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1