Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 december 2007

Internationella experter vid Live Production på Elektronik/EP

Till Elektronik/EP-08, den 28-30 januari nĂ€sta Ă„r, kommer 3 specialister pĂ„ tillförlitlighet av elektronik, alla djupt engagerade i processen för att underlĂ€tta övergĂ„ngen till Blyfri elektronik. Med sina kunskaper kommer de att analysera lödresultaten pĂ„ kretskorten som kommer att produceras med överinseende av Lars Wallin pĂ„ StockholmsmĂ€ssans ”LIVE PRODUCTION” aktivitet.
Bob Willis, en vÀlrenommerad talare frÄn mÄnga internationella seminarier och konferenser och har varit engagerad i bÄde introduktionen och implementeringen av den blyfria processen de senaste 10 Ären. Nyligen mottog Bob ett pris, Global Lead Free Award, instiftat av Soldertec/Tin Technology, för sina insatser för att underlÀtta övergÄngen till en RoHS-godkÀnd elektronikproduktion.

- Lars Wallin om Bob: ”Jag har under de senaste 4 Ă„ren haft Ă€ran att diskutera konsekvenserna av övergĂ„ngen till blyfri elektronik med Bob och vi har nĂ€stan aldrig haft lika Ă„sikt och tyvĂ€rr har han alltid kunnat leda sina synpunkter i bevis pĂ„ ett övertygande sĂ€tt vilket inte jag kunnat”.

Dr. Thomas Ahrens, frÄn tyska Fraunhofer Institut utanför Hamburg, har under mÄnga Är forskat i Àmnet blyfri elektronikproduktion samt medverkat till uppbyggnaden av en komplett produktionslina som anvÀnds till testning av tillförlitligheten pÄ blyfri elektronik samt utbildning av operatörer.

- Lars Wallin om Thomas: ”I Thomas presentationer om RoHS och dess konsekvenser lyser den tyska noggrannheten igenom och dĂ€r lĂ€mnas inget Ă„t slump eller gissningar”.

Dr. Wayne Lam, frĂ„n ”The International Tin Research Institute” (ITRI) i England och specialist pĂ„ material och dess egenskaper, speciellt nĂ€r det gĂ€ller mjuklödning och problemen som uppstĂ„r nĂ€r bly inte mer finns med som metall i en lödfog.

PÄ scenen fÄr dessa herrar Àven samsas med svenska experter, t ex Lars-Gunnar Klang och Lars Blomberg samt experter frÄn deltagande leverantörer.

”Med all denna expertis pĂ„ plats finns det verkligen all anledning för den tillverkande elektronikindustrin att besöka Elektronik/EP”, sĂ€ger Magnus Eriksson, projektledare frĂ„n StockholmsmĂ€ssan. ”HĂ€r har man chansen att verkligen fĂ„ svar pĂ„ sina frĂ„gor”, avslutar Magnus.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2