Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 13 december 2007

Irland förbjuder glödlampor

Irland förbjuder glödlampor vilket kan öppna ytterligare för genombrott av lysdioder.
Irland förbjuder traditionella glödlampor från den 1 januari 2009. Därefter hänvisas konsumenterna till att använda lågenergilampor, lysrör eller lysdioder istället.

Irland blir det första EU-land att förbjuda glödlamporna men även andra länder överväger att göra samma sak. Irlands miljöminister John Gormley hoppas att förbudet ska minska utsläppen av koldioxid med 700 000 ton per år, och att landets konsumenter ska spara 185 miljoner euro på sina elräkningar.

Storbritannien är på väg att få en frivillig uppgörelse mellan ett antal större butikskedjor om att sluta med glödlampsförsäljning från och med 2011, Hollands miljöminister Jacqueline Cramer har uttryckt sitt stöd för en utfasning av glödlamporna fram till 2019 och i Frankrike har presidenten Sarkozy givit ett muntligt stöd för ett förbud mot glödlampor från 2010.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-22 20:21 V9.3.2-2