Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 december 2007

GS Nordic inte på bekostnad av den norska industrin

Ove Kåseths nya bolag, GS Nordic AS, kommer inte nödvändigtvis att ta affärer från sina norska branschkollegor. Ove Kåseth hoppas att det finns andra projekt där GS Nordic kan hämta affärer.
Ove Kåseth hoppade av jobbet som chef för NCABs norska bolag och startade tillsammans med tre andra ett nytt bolag som skall förmedla tillverkningstjänster. Svenn-Christian Svendsen, tidigare inköps- och försäljningschef på Lyng Elektronikk, utvecklingsföretaget Norbit AS och Björn Ole Myklebust som arbetat på Assa Abloy är de tre andra aktieägarna i GS Nordic AS(Global Sourcing Nordic AS) som redan etablerat kontakt med fyra asiatiska tillverkare.

I bolaget är Svenn-Christian Svendsen och Ove Kåseth verksamma inledningsvis.

”Vi vet utifrån benchmarking på pris att det finns mycket att hämta på den norska marknaden”, säger Ove Kåseth till Elektronikk.

”Samtidigt ser vi att det faktiskt råder brist på produktionskapacitet i Norge, särskilt om tillverkarna är prispressade är det delvis längre ledtider för att få komma till med produktion av nya produkter”, säger Kåseth vidare.

GS Nordic skall dock inte ta order från sina norska kollegor.

”Det finns säkert många nya produkter på kö som kunde vara med och öka omsättningen för produktägare plus produkter som på grund av prispress helt enkelt inte hamnar på marknaden med mindre än att de kan produceras billigare och det är där GS Nordic har något att erbjuda”, berättar Ove Kåseth för Elektronikk.

GS Nordic skall fungera som en dörröppnare för kontaktskapandet med lågkostnadsbaserade asiatiska tillverkare. Genom att utnyttja GS Nordics nätverk skall man inte behöva ge sig ut på denna marknad själv då det kan vara ett ”minfält”, enligt Svenn-Christian Svendsen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1