Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 december 2007

Ericsson lägger ned fabrik i Gävle

Ericsson i Gävle lägger ned sin anläggning på Näringen och koncentrerar all verksamhet i Gävle till Hemsta. Inga personalneddragningar som är direkt kopplade till flytten är aktuella.
I kombination med ständiga förbättringar i produktionen och mer rationella materialflöden, ser Ericsson nu möjlighet att sammanföra verksamheten som finns i Hemsta och på Näringen. Sammanslagningen genomförs stegvis nästa år och hyreskontraktet på Näringen sägs upp. Det blir inga personalneddragningar som är direkt kopplade till flytten, säger Pontus Andersson, Ericssons platschef i Gävle. Produktiviteten kan fortsätta i samma takt. Utöver det kan personalstyrkan påverkas av upp- och nedgångar på marknaden och om nya produkter ska introduceras och i så fall kräver mer personal men ambitionen är att behålla verksamheten i Gävle.

Ericsson i Gävle tillverkar utrustning för mobilsystemen GSM och 3G.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-1