missuppfattas som whiskers"" /> missuppfattas som whiskers"" />
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 december 2007

"Koppartennkristaller kan<br>missuppfattas som whiskers"

Diskussionerna är i full gång på evertiq elektronikforum. För- och nackdelar med olika typer av ytbehandlingar på mönsterkort har nu glidit över i whiskersproblematiken.
I evertiq elektronikforum pågår nu diskussioner om hur ytbehandlingen på mönsterkorten påverkar uppkomsten av sk whiskers.

Forummedlemmarna Johan Lindquist och sepecar delger forumet sina erfarenheter i ämnet whiskers och medlemmen Conny Thomasson svarar med att poängtera att koppartennkristaller kan uppfattas som whiskers.

”Om det är kortisar på omonterade varmförtennta kort med små isolationsavstånd mellan padarna kan detta bero på för lågt tryck vid varmförtenningen eller ev för mycket koppar i legeringen. Då bildas koppartennkristaller(Cu6Sn5). Dessa är nålformade och kan därför förorsaka kortisar som kan missuppfattas som whiskers”, skriver Conny Thomasson i sitt inlägg.

Klicka här för att registrera dig och delta i diskussionerna du också!

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-1