Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 december 2007

Sonim med anor från Ericsson

Sonims XP1, som påstås vara världens tuffaste mobiltelefon, har anor från Ericsson.
Joakim Wiklund arbetade på Ericsson i 15 år innan han hoppade på det lilla företaget Sonim. Sonim utvecklade vad de ansåg vara världens tuffaste och mest tåliga mobiltelefon. En stryktålig mobil med push-to-talk och utan mp3 och kamera, det är Sonims XP1 som riktar sig mot säkerhets-, transport- och byggindustriföretag.

Skillnaderna är stora mellan det stora Ericsson och det lilla Sonim.

”Jag är mer direkt inblandad i hur hela företaget fungerar, det var jag aldrig på Ericsson. Jag har lärt mig hur jag får saker att hända själv, utan att ha en stor organisation i ryggen”, säger Joakim Wiklund till Metro Teknik.

Joakim Wiklund saknar inte den stora organisationen.

”Nej, här kan jag påverka mer själv. Men jag får ta konsekvenserna av det”, berättar han.

”Upplevelsen att starta upp i de länderna har varit minst lika stor som att gå från Ericsson till Sonim. Hela det indiska systemet bygger på mutor. Det är nästan omöjligt att göra någonting utan att betala någon. Avtal betyder ingenting, det är bara relationer som räknas. Så det har blivit många middagar för att lära känna folk”, lägger han till.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2