Elektronikproduktion | 17 december 2007

Atlas Copco säljer del av ABIRD i Nederländerna

Atlas Copco Internationaal B.V. har sålt ABIRD Holding B.V., en del av Atlas Copco Kompressortekniks uthyrningsverksamhet i Nederländerna.
Försäljningen ligger i linje med divisionen Specialty Rentals strategi att fokusera på tillämpningar för oljefri tryckluft. Den sålda verksamheten, som inkluderar varumärket ABIRD, har årliga intäkter om cirka MSEK 94 (MEUR 10) från uthyrning av utrustning såsom svetsningsverktyg och belysning. Köpare är chefen för ABIRD, Wichard Oorschot, genom investmentbolaget DRIBA Holding B.V.

“Försäljningen gör att vi kan fokusera på vår kärnverksamhet och ge bättre service till våra kunder i Nederländerna. Vi tror att den del vi säljer nu ligger i goda händer för fortsatt tillväxt,” säger Ronnie Leten, chef för Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1