Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 december 2007

Syntronics Kinasatsning har kostat<br>företaget 2 miljoner dollar hittills

Konsultföretaget Syntronic i Gävle har under en längre tid varit ett snabbt växande företag. Dock kostar företagets satsning i Kina åtskilliga miljoner.
Företagets VD säger att det kommer att ta cirka tre år innan Kinasatsningen börjar betala sig. Under flera år har företaget visat vinst men senaste räkenskapsåret gick man med 2,8 miljoner kronor i förlust. VD:n och huvudägaren Björn Jansson säger att förlusten bland annat beror på kostsamma satsningar i Kina. ”Det är medvetet att vi gör några hundår i Kina.”

Företaget öppnade kontoret i Kina för cirka två år sedan, och fram tills nu har man satsat cirka 2 miljoner dollar i Kina. Cirka tre år räknade han med att det skulle dröja innan satsningarna i Kina började betala sig, skriver Arbetabladet. Han säger att nu börjar intäkterna komma. Idag har företaget cirka 30 anställda i Kina.

Björn Jansson menar att ett par större projekt med fasta priser krävde mer resurser än planerat. Detta bidrog till att det drog ned förra årets resultat. Han säger att den svenska delen av verksamheten ändå gått med skaplig vinst, cirka 21 miljoner kronor före skatt. Nästa bokslut kommer att visa vinst också på koncernnivå om inget oförutsett inträffar
avslutar Björn Jansson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-26 15:08 V9.5.0-2