Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 december 2007

IDT skall erövra bildskärmsmarknaden med<br>konstruktioner för VESA DisplayPort

IDT(Integrated Device Technology, Inc.), som distribueras av bland andra Arrow, har presenterat sin satsning på marknaden för digitala skärmar.
IDTs experter inom seriella, minnes- och gränssnittstekniker kommer att samarbeta för att ge optimerade, kundanpassade och energisnåla konstruktionstjänster för marknaden för digitala skärmar.

Genom att till att börja med utnyttja VESAs (Video Electronics Standards Association) gränssnittsstandard för digitala skärmar, DisplayPort™ - som definierar en digital audio/video-anslutning av senaste snitt för användning mellan en dator och dess skärm eller en dator och ett hemunderhållningssystem - kommer IDT att inrikta sig på utveckling av gränssnitts- och styrkretslösningar för nästa generation av digitala skärmar. Företaget, som har en fungerande DisplayPort-baserade “proof-of-concept”-krets, samarbetar med skärmkunder och -partners och håller just nu tidsschemat för leverans av DisplayPort-kompatibla kretsar under första kvartalet 2008. Produkterna kommer att stöda IDTs energibesparingsinitiativ genom att inkludera avancerade funktioner som minimerar effektförbrukningen och samtidigt minskar totalkostnaden för ägandet (TCO) samt den termiska konstruktionskomplexiteten.

"Konsumenternas efterfrågan på digitala platta skärmar fortsätter att öka snabbt och DisplayPort-standarden är på god väg att bli PC-marknades främsta skärmgränssnitt. Hos Intel är vi glada att arbeta med företag som IDT och DisplayPort-gemenskapen för att hjälpa till att driva på utvecklingen och antagandet av DisplayPort-teknik", säger Josh Newman, Intels marknadschef för grafik.

"DisplayPort ser ut att kunna skapa en marknad värd många miljarder dollar, vilket gör att IDT har mycket att vinna på att anträda denna arena. Inte nog med att teknikleveranskraven inom detta marknadssegment stämmer bra överens med vår nuvarande strategi för produktlansering och vår expertis inom seriella, minnes- och gränssnittstekniker, det passar även bra in i vårt företagsmål att berika explosionen av digital media", säger Ji Park, vice VD och chef för IDTs digitalskärmsverksamhet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-26 15:08 V9.5.0-2