Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 27 december 2007

Nexus får order från tyska försvaret

Nexus har fått en beställning av tyska försvaret, Bundeswehr, avseende leverans och installation av Nexus produkter för kontroll av elektroniska certifikat/identiteter.
Nexus tyska order omfattar licenser för användning av Nexus ”Servant OCSP” och har ett ordervärde som uppgår till drygt 1 miljon kronor

"Vi är mycket glada över att Bundeswehr nu väljer att även implementera våra informations- och identitetssäkerhetslösningar i sin redan befintliga Nexus-miljö. Detta är ett prestigeprojekt och tillämpning av elektroniska certifikat är dessutom styrt av lag i Tyskland. Ordern understryker vår ledande position kring teknologi för digitala identiteter i Europa", säger Patrik Svanström, tf VD för Technology Nexus Secured Business Solutions AB.

Tyska försvarsmakten fungerar som en betrodd utgivare av digitala identiteter, även kallat Trust Center. Ett Trust Center framställer, sprider och administrerar elektroniska identiteter, som möjliggör säker hantering av känslig information och processer. De elektroniska identiteterna används av försvarsmaktens militära och civila medarbetare som digitala id-handlingar. Genom detta kan de anställda elektroniskt signera e-post och bifoga dokument samt även kryptera dem, allt för att säkerställa att informationen är korrekt och inte avlyssnas av utomstående.

Nexus levererar sina lösningar i samarbete med sin tyska partner, T-Systems. T-Systems är ett helägt dotterbolag till tyska Deutsche Telekom.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-2