Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 27 december 2007

NXP Semiconductors förvärvar halvledarföretaget GloNav Inc.

NXPs tredje företagsförvärv adderar GPS-teknik till företagets produktportfölj för mobila produkter.
NXP Semiconductors, det fristående halvledarföretaget som grundades av Philips, meddelar att de kommer att förvärva GloNav Inc., ett halvledarföretag baserat i USA som utvecklar enchipslösningar för GPS (global positioning systems) och andra satellitnavigeringssystem.

NXP köper företaget för 85 miljoner USD plus ytterligare upp till 25 miljoner USD om GloNav når särskilda intäkts- och produktutvecklingsrelaterade milstolpar under de kommande två åren. Transaktionen kommer att ge NXP omedelbar tillgång till beprövade GPS-produkter och -tekniker. Avtalet förväntas träda i kraft under det första kvartalet 2008.

"Det här är det andra stora förvärvet vi har gjort i år för att stärka vårt affärsområde Mobile and Personal. Det adderar snabbt kompletterande tekniker till vår existerande produktportfölj och möter våra kunders krav på innovativa produkter. Vi är ledande inom systemlösningar för mobiltelefoner. Genom att kombinera GloNavs GPS-expertis med NXPs ledande ställning inom FM radio, Bluetooth, USB och NFC, kan vi erbjuda en bredare bas av produkter för mobilmarknaden", säger Frans van Houten, CEO på NXP Semiconductors.

Fram till 2010 förväntas 40 procent (cirka 560 miljoner) av alla mobiltelefoner utrustas med GPS-funktion.

"Vi har redan gjort vår mobiltelefon till en multimedia-plånbok, säger Frans van Houten. Det är bara naturligt att vi också vill använda mobilen för att navigera och hitta lokala produkter och tjänster. GPS-integration låter oss skapa dessa och många fler intressanta och dynamiska egenskaper, för att hela tiden utveckla telefonen vi har i fickan", fortsätter han.

GloNav har över 20 års erfarenhet inom utveckling av kiselbaserade GPS-lösningar. Genom det här förvärvet kommer NXP att få tillgång till GloNavs singelchip och 90nm-kapacitet för att etablera en stark närvaro inom den snabbt växande GPS-marknaden inom både fristående GPS-produkter och mobiltelefoner.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-25 11:14 V9.5.0-1