Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 januari 2008

Flir tar över fransk kollega

Den 4 januari, 2008, blev FLIR Systems huvudägare till majoriteten av aktierna i branschkollegan, franska Cedip Infrared Systems.
När övertagandet är helt klart kommer Cedips verksamhet att integreras med FLIR Systems’ termografidivision och produkterna kommer att marknadsföras under FLIRs varumärke.

Det Parisbaserade Cedip Infrared Systems etablerades 1989. Cedip har ett kunnande inom utveckling, produktion och design av infraröda kameror. Företaget har varit framgångsrikt med sina kylda kameror inom marknadssegmentet forskning och utveckling. FLIR Systems får genom förvärvet dels förstärkt kapacitet att utveckla applikationsanpassade kameror för forskning och utveckling och dels ett bredare utbud av kylda detektorkombinationer. Basen för denna utveckling och tillverkning kommer att ligga i Frankrike.

”Den samlade kraften i det förstärkta sälj- och distributionsnätet samt den gemensamma styrkan hos FLIR och Cedip kommer att driva utvecklingen av både produkter och programvaror till nya nivåer inom nuvarande och framtida marknader”, säger Arne Almerfors, VD för FLIR Systems’ termografidivision.

"Sammangåendet med FLIRs termografidivision innebär stora möjligheter för utvecklingen av Cedips avancerade termografiprodukter. FLIRs internationella säljkanaler och globala kunnande kombinerat med Cedips teknologi kommer omedelbart att komma kunderna på alla marknader till godo", säger Pierre Potet, VD för Cedip Infrared Systems.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-1