Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 09 januari 2008

Svårt få tag på personal när<br>norrländskt solcellsföretag nu ska växa

Den växande gruvindustrin i Gällivare ger Gällivare Photo Voltaic tuffare konkurrens om arbetskraften.
Trots att solcellspaneltillverkaren Gällivare Photo Voltaic är lokaliserat långt ifrån den allra hetaste marknaden för solceller så går affärerna som tåget. Nu behöver företaget anställa mer personal men i konkurrens med den växande gruvindustrin så är det svårt att få tag på personal.

”Vi kommer att utöka vår produktion med 35 procent i år och gå från en omsättning på 480 miljoner kronor till 650 miljoner, och då behöver vi personal till verksamheten”, säger Mikael Yngman platschef vid GPV i Gällivare till SR.

Borevind investerade före Jul ca 190 miljoner kronor i Gällivare Photo Voltaic och fick därmed aktiemajoritet. Siktet är nu inställt på börsen och planerna på vidare expansion visar sig redan nu. Bolaget skall växa väsentligt under 2008 men enligt Mikael Yngman är det svårt att få tag på personal.

”Det känns som att det är brist på folk för att vi har en boom i gruvindustrin och det kanske är mer attraktivt att gå dit”, tror han.

”Vi har en toppmodern produktionsanläggning här, som gör att vi kan tillverka solcellspaneler till ett lågt pris. Vi är bra på att producera mycket till en låg kostnad och det är produktiviteten per man som räknas”, säger Mikael Yngman till SR.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2