Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 januari 2008

Kitron i samarbete med Dignitana

Kitron skriver avtal med svenska Dignitana AB om utveckling och tillverkning av nästa generation av Dignitanas instrument.
Dignitana utvecklar instrument för behandling av patienter som är under cellgiftsbehandling. Behandling av cellgifter medför ofta håravfall och Dignitanas instrument förmildrar effekten på håret från cellgiftsbehandlingen. Kitron är nu valt som partner i utvecklingen av den nya generationen av denna produkt. I utvecklingssamarbetet ingår utveckling av såväl programvara som mekanik- och elektronikdesign. Kitron förväntas sedan industrialisera och tillverka produkten. Utvecklingskontraktet är värt ca 5 miljoner kronor för Kitron.

”Vi kommer att förbättra vårt DigniCap-system ytterligare och lägga till rätta för att ta betalt per behandling. Det nya systemet skall lanseras internationells och samarbetet med Kitron kommer att var viktigt för godkänningsprocessen i USA”, säger Dignitanas VD Martin Waleij.

”Vi kommer att utveckla en produkt som är teknisk och funktionsmässigt ledande i segmentet, har en god ergonomisk och estetisk design samt kan produceras till lägre kostnad än nuvarande modell”, säger Johan Sandstedt som är affärsutvecklingschef i medicinsegmentet hos Kitron.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-2