Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 juli 2001

Xilinx & Altera sluter Fred

Altera betalar Xilinx 20 miljoner USD för att undvika fortsatta stämningar för patentbrott.
San Jose, Calif. Altera Corporation och Xilinx, Inc. har meddelat att de kommit till en överenskommelse angående patenttvisterna mellan de båda företagen.

Detta innebär det att de båda företagen inte kommer att lägga sig i varandras patenträttigheter. Ovanpå detta kommer Altera att betala Xilinx 20 miljoner USD för att undvika fortsatta stämningar för diverse patentbrott. All annan information är konfidentiell.

"De är dags att företagen sluter fred angående patenttvisterna. Detta gagnar både våra kunder, aktieägare och anställda" säger Wim Roelandts, VD för Xilinx i ett pressmeddelande.

För Altera som hittills har haft ett katastrofalt år verkar de 20 miljonerna vara ett acceptabelt pris för att undvika stämningarna. Och Xilinx är just nu i mycket stort behov av pengarna, uppger Electronicstimes.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1