Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 januari 2008

Sterner Products investerar och anställer

Sterner Products har mycket att göra och nu genomför företaget både investeringar och nyrekryteringar för att möta den ökande efterfrågan.
Sterner Products ser en ökad efterfrågan hos nya och befintliga kunder och Sterner Products VD Mikael Sterner ser inte någon avmattning som andra pratat om.

”Nej vi ser ingen avmattning. Det är ju så här att vi jobbar med volymer upp till kanske 1000 kort från 100 kort batchvis och de går ju rakt ut till industrin. De stora drakarna kanske känner av en nedgång men vi gör det inte”, säger Mikael Sterner till evertiq.

”Vi har väldigt mycket att göra just nu”, lägger Mikael Sterner till.

Sterner Products har en mix av kunder inom industrisegmentet och tillväxten är god just nu. Nyligen installerade Sterner en ny Mydata My12 med ASYS hanteringsutrustning och conveyorsystem för inlineproduktion av kretskort. Detta är Sterners tredje ytmonteringsmaskin. De två tidigare Mydata TP9-maskinerna har uppgraderats med nya datorer och mjukvaror samt anpassats för Mydatas nya Agilisfeedrar. Omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2006/2007 landade på 11 miljoner kronor och bolaget har budgeterat med ca 18 miljoner i omsättning när böckerna stänger i juni i år.

”Vi har budgeterat med 18 miljoner men det kan bli mer”, säger Mikael Sterner till evertiq.

Under 2007 anställdes tre nya medarbetare. I våras anställdes en säljare och i oktober anställde man en logistikansvarig till Sterner. I december anställdes dessutom en processoperatör som tidigare arbetat med elektronikproduktion på Åkerströms. Idag är Sterner 8 anställda men redan i mars väntas Sterner anställa ytterligare personal till sin verksamhet i Leksand.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-2