Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 januari 2008

Acreo sluter samarbetsavtal om stöd för mikroelektronikutveckling

Genom samarbetsavtal mellan Acreo AB och IK Quality Service kan Acreo erbjuda utökade tjänster till elektronikindustrin som t.ex. konstruktionsstöd och felanalys.
Avtalet innebär att IK Quality Service säljer och marknadsför alla sina tjänster genom Acreo.

"Vi är glada att genom detta avtal kunna utöka vår service till företag inom elektroniksektorn" säger Hans Hentzell VD för Acreo. "Kvalificerade tjänster inom felanalys och kvalitetsarbete kräver mycket avancerad och dyrbar utrustning som det är svårt för mindre företag att skaffa, och det kräver även specifik kompetens som vi nu kan erbjuda tack vare den långa erfarenheten som finns hos IK Quality service.

IK Quality Service har knoppats av från Infineon Technologies Norden AB och har sina rötter i Ericsson Microelectronics tidigare verksamhet med utveckling och produktion av IC kretsar och hybrider. Syftet var att lokalisera och analysera fel som stöd för konstruktionsändringar och därmed förbättrad kvalitet och tillförlitlighet.

Förutom ett nära samarbete med Acreos och KTH:s expertis kommer analysarbetet att ske med hjälp av de avancerade utrustningsresurserna som finns tillgängliga i Electrumlaboratoriet i Kista men visst samarbete kommer även att ske med Ångströmlab i Uppsala.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2